Surówka z selera - dla zdrowia i urody :) Bowiem seler ma same zalety, a wymienię tylko trzy z nich: - zawiera więcej witaminy C niż cytrusy - jest baaaaaaardzo niskokaloryczny - stanowi naturalny afrodyzjak (dla panów) :D
Surówka z selera
Składniki: bulwa selera
o wadze około 55 dag 1 średnie
jabłko garść
rodzynek garść
orzechów włoskich 200 g
jogurtu naturalnego sok z
cytryny sól cukier
Wykonanie: Selera
obrałam, opłukałam i osuszyłam. Jabłko opłukałam, obrałam, pokroiłam na
ćwiartki i usunęłam gniazda nasienne. Orzechy drobno posiekałam. Selera i
jabłko starłam na tarce o dużych oczkach. Dość obficie skropiłam sokiem
cytryny. Dodałam rodzynki, posiekane orzechy włoskie i jogurt. Doprawiłam do
smaku solą i szczyptą cukru. Można jeść od razu, ale ja lubię odstawić na pół
godziny do lodówki, żeby smaki się przegryzły.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Przy komentarzu zostaw swoje imię, w odpowiedzi łatwiej będzie mi się do Ciebie zwracać :)
Podziel się fotką dania przygotowanego według mojego przepisu na adres e-mail edyta2204@gmail.com, a z przyjemnością zamieszczę ją w albumie na fb :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Przy komentarzu zostaw swoje imię, w odpowiedzi łatwiej będzie mi się do Ciebie zwracać :)
Podziel się fotką dania przygotowanego według mojego przepisu na adres e-mail edyta2204@gmail.com, a z przyjemnością zamieszczę ją w albumie na fb :)