Składniki: 5-6 liści
kapusty pekińskiej 1 marchewka 0,5
czerwonej papryki 1 średni
konserwowy ogórek suszony
koperek sól pieprz cukier sok z
cytryny 4-5 łyżek
jogurtu naturalnego
Wykonanie: Marchew
obrałam. Kapustę, paprykę i marchew opłukałam i osuszyłam w ściereczce. Liście
kapusty przekroiłam wzdłuż na pół, a następnie w poprzek w paseczki. Paprykę
również pokroiłam w paseczki, a ogórka w pół-plasterki. Marchew starłam na
tarce o dużych oczkach. Wszystkie składniki umieściłam w misce, posypałam
suszonym koperkiem, dodałam jogurt. Doprawiłam do smaku solą, pieprzem, cukrem
i sokiem z cytryny. Podałam od razu po przyrządzeniu.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Przy komentarzu zostaw swoje imię, w odpowiedzi łatwiej będzie mi się do Ciebie zwracać :)
Podziel się fotką dania przygotowanego według mojego przepisu na adres e-mail edyta2204@gmail.com, a z przyjemnością zamieszczę ją w albumie na fb :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Przy komentarzu zostaw swoje imię, w odpowiedzi łatwiej będzie mi się do Ciebie zwracać :)
Podziel się fotką dania przygotowanego według mojego przepisu na adres e-mail edyta2204@gmail.com, a z przyjemnością zamieszczę ją w albumie na fb :)