Lubię to danie. Jest smaczne i podzielne, szczególnie jeśli z masy mięsnej utoczymy niezbyt duże kuleczki. Nadmiar można w pojemniczku zamrozić sobie na czarną godzinę, o ile oczywiście coś zostanie po obiedzie :) Mięso z indyka można zastąpić mielonym wieprzowym lub wieprzowo-wołowym, w każdym wydaniu klopsiki będą doskonałe.
Ja podałam
klopsiki z ziemniakami, ale pasuje do nich właściwie każdy dodatek: pieczywo,
ryż, kasza, makaron, przecieraki, pampuchy drożdżowe, i co tam kto sobie
jeszcze wymarzy.
Klopsiki z indyka w pieczarkach |
aż ślinka leci :)
OdpowiedzUsuńpozdrawiam,
szana!
Dziękuję Szano i również pozdrawiam :)
OdpowiedzUsuńPani Edyto to nie pierwszy Pani przepis z którego korzystam :) Dziękuję za wspaniałe i sprawdzone przepisy, które zawsze wychodzą :)
OdpowiedzUsuńŚlicznie dziękuję za miłe słowa :) Mam nadzieję, że moje przepisy nadal będą przydatne. Pozdrawiam serdecznie :)
Usuń