Doskonały pomysł na bezmięsny obiad. Mojej rodzinie najbardziej smakują podane właśnie w ten sposób.
Boczniaki a'la schabowe |
30 dag
boczniaków
2 łyżki mąki
2-3 jajka
niepełna
szklanka bułki tartej
olej do
smażenia
sól
Boczniaki
oczyściłam papierowym ręcznikiem, odcięłam twarde kawałki ogonków. Mąkę, wybite
i roztrzepane widelcem jajka oraz bułkę tartą umieściłam w oddzielnych naczyniach.
Grzyby delikatnie panierowałam kolejno w mące, roztrzepanych jajkach i bułce
tartej, uważając by ich nie połamać. Układałam na rozgrzanym na patelni oleju i
smażyłam z obu stron na rumiano. Posoliłam dopiero na talerzu. Podałam z
ugotowanym na sypko ryżem i surówką z
kapusty pekińskiej z koperkiem.
Cytrynowa pekinka z koperkiem |
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Przy komentarzu zostaw swoje imię, w odpowiedzi łatwiej będzie mi się do Ciebie zwracać :)
Podziel się fotką dania przygotowanego według mojego przepisu na adres e-mail edyta2204@gmail.com, a z przyjemnością zamieszczę ją w albumie na fb :)