Pizza z pepperoni i pieczarkami
SKŁADNIKI:
porcja
ciasta na pizzę przygotowana według przepisu:
kilka łyżek
ulubionego ketchupu
przyprawa do
pizzy po sycylijsku
7 dag
cieniutkich plasterków salami pepperoni
20 dag
krojonych pieczarek w naturalnej zalewie
1/2 czerwonej
papryki
garść
czarnych oliwek bez pestek
125 g
mozzarelli w zalewie
WYKONANIE:
Blachę o
wymiarach około 30x40 cm posmarować tłuszczem.
Wyrośnięte
ciasto rozciągnąć palcami na powierzchni blaszki.
Piekarnik
rozgrzać do 200 stopni z termoobiegiem.
Ciasto
posmarować ketchupem, oprószyć przyprawą do pizzy po sycylijsku.
Obłożyć
równomiernie plasterkami pepperoni, pieczarek, oliwek i paseczkami czerwonej
papryki.
Na wierzchu
rozłożyć podartą w paseczki lub pokrojoną w plasterki mozzarellę.
Piec 15-20 minut.
zjadłabym taką pizze:)
OdpowiedzUsuńwpadam na kawałeczek:) pycha!!
OdpowiedzUsuńWpadajcie dziewczyny, objemy się do nieprzytomności :D
OdpowiedzUsuńTo i ja wpadnę :P
OdpowiedzUsuńJasne! Przygotuję mega wielką :)
Usuń