piątek, 9 maja 2014

Pizza z pepperoni i pieczarkami






SKŁADNIKI:
porcja ciasta na pizzę przygotowana według przepisu:
kilka łyżek ulubionego ketchupu
przyprawa do pizzy po sycylijsku
7 dag cieniutkich plasterków salami pepperoni
20 dag krojonych pieczarek w naturalnej zalewie
1/2 czerwonej papryki
garść czarnych oliwek bez pestek
125 g mozzarelli w zalewie


WYKONANIE:
Blachę o wymiarach około 30x40 cm posmarować tłuszczem.
Wyrośnięte ciasto rozciągnąć palcami na powierzchni blaszki.
Piekarnik rozgrzać do 200 stopni z termoobiegiem.
Ciasto posmarować ketchupem, oprószyć przyprawą do pizzy po sycylijsku.
Obłożyć równomiernie plasterkami pepperoni, pieczarek, oliwek i paseczkami czerwonej papryki.
Na wierzchu rozłożyć podartą w paseczki lub pokrojoną w plasterki mozzarellę.
Piec  15-20 minut.




5 komentarzy:

Przy komentarzu zostaw swoje imię, w odpowiedzi łatwiej będzie mi się do Ciebie zwracać :)

Podziel się fotką dania przygotowanego według mojego przepisu na adres e-mail edyta2204@gmail.com, a z przyjemnością zamieszczę ją w albumie na fb :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...