Elegancka
sałatka bananowa z rumem i garścią chrupiących pyszności.
SKŁADNIKI: 1 banan 2 łyżki
świeżego soku z pomarańczy 1 łyżka rumu 1 łyżeczka
domowego cukru z prawdziwą wanilią garść
suszonej żurawiny łyżka
słupków migdałowych kilka
pistacji
WYKONANIE: Sok
pomarańczowy wymieszać z rumem, cukrem waniliowym i żurawiną. Słupki
migdałów podprażyć na suchej patelni. Pistacje
obrać z łupinek, posiekać. Banana umyć,
obrać, odciąć końce i pokroić w plasterki. Ułożyć je na
talerzyku, polać sosem. Posypać słupkami
migdałów i posiekanymi pistacjami.
Z chęcią bym taką sałatkę zjadła :)
OdpowiedzUsuńMiło mi :)
UsuńBardzo apetyczna :)
OdpowiedzUsuńI bardzo smaczna Madziu :)
Usuń