Szybka, smaczna sałatka z gotowanych pieczarek. Ja wprawdzie przygotowałam ją na drugie śniadanie do pracy, ale doskonale sprawdza się na wszelkiego rodzaju spotkaniach. Z powodzeniem można dodać do niej starty żółty ser, będzie jeszcze smaczniejsza :)
WYKONANIE: Pieczarki
oczyściłam, opłukałam, wrzuciłam na wrzącą osoloną wodę i gotowałam przez około
20 minut. Osączyłam, przestudziłam i pokroiłam w kosteczkę. Jajka
ugotowałam na twardo, wystudziłam w zimnej wodzie, obrałam ze skorupek i
pokroiłam w kosteczkę. Dymkę i
ogórki pokroiłam w kosteczkę. Groszek
konserwowy osączyłam z zalewy. Natkę
pietruszki, opłukałam, otrzepałam z wody i posiekałam. Wszystkie
składniki wymieszałam z misce z majonezem. Doprawiłam do smaku solą i pieprzem.
Mniam, ale bym zjadła;)
OdpowiedzUsuńZa późno Madziu, ja zjadłam porcyjkę, a Kuba... resztę :)
Usuń