Prosta surówka z ogórków małosolnych
Pyszny
dodatek do pieczonych młodych ziemniaków z parówkami
SKŁADNIKI:
Porcja na
jedną osobę:
2 ogórki
małosolne
1/2
czerwonej cebuli
gałązka
natki pietruszki
łyżeczka
oleju
świeżo
zmielony pieprz
WYKONANIE:
Cebulę
obrałam, opłukałam i pokroiłam w ćwierć plasterki. Ogórki osączyłam z sosu i
również pokroiłam w ćwierć plasterki
(nie obierałam ze skóry). Natkę pietruszki opłukałam, otrzepałam z wody
i drobno posiekałam. Składniki umieściłam w miseczce. Dodałam do nich olej i świeżo
zmielony pieprz, dokładnie wymieszałam. Sałatkę podałam do młodych ziemniaków wielkości
orzeszka upieczonych z parówkami.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Przy komentarzu zostaw swoje imię, w odpowiedzi łatwiej będzie mi się do Ciebie zwracać :)
Podziel się fotką dania przygotowanego według mojego przepisu na adres e-mail edyta2204@gmail.com, a z przyjemnością zamieszczę ją w albumie na fb :)