Na raty,
ponieważ po każdym wymieszaniu i skosztowaniu dodawałam jeszcze jakiś składnik, ale upraszczam opis wykonania :) Surówka doskonale smakuje na przykład z tak przyrządzonym mięskiem.
Składniki: 4 liście
kapusty pekińskiej 1/4
czerwonej papryki 3 małe
ogórki kwaszone mała
czerwona cebula kawałek
białej części pora 1/4 dużego
jabłka sól pieprz minimum
porządna łyżka majonezu
Wykonanie: Liście
kapusty, paprykę, pora i jabłko umyłam i osuszyłam. Liście pokroiłam w kostkę.
Ogórki przekroiłam wzdłuż na pół i pokroiłam na plasterki. Z papryki usunęłam
gniazdo nasienne i drobniutko pokroiłam w kosteczkę. Cebulę i pora obrałam,
pokroiłam w drobną kosteczkę. Jabłko obrałam ze skórki, usunęłam gniazdo
nasienne i również pokroiłam w kostkę. Wszystkie składniki umieściłam w misce,
dodałam naprawdę dużą łyżkę majonezu, doprawiłam do smaku solą i pieprzem,
dokładnie wymieszałam.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Przy komentarzu zostaw swoje imię, w odpowiedzi łatwiej będzie mi się do Ciebie zwracać :)
Podziel się fotką dania przygotowanego według mojego przepisu na adres e-mail edyta2204@gmail.com, a z przyjemnością zamieszczę ją w albumie na fb :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Przy komentarzu zostaw swoje imię, w odpowiedzi łatwiej będzie mi się do Ciebie zwracać :)
Podziel się fotką dania przygotowanego według mojego przepisu na adres e-mail edyta2204@gmail.com, a z przyjemnością zamieszczę ją w albumie na fb :)