Przepis, który chciałam przedstawić, jest autorstwa mojego Taty - oczywiście otrzymałam od niego zgodę na jego opublikowanie :) Tak przygotowane faszerowane jajka od jakiegoś czasu stały się w domu Rodziców nieodłącznym elementem Wielkanocnego Śniadania, a ponieważ są bardzo smaczne, mam nadzieję, że w tym roku również ich nie zabraknie na stole.
Jajka faszerowane pieczarkami |
Składniki:
12 jajek
30 dag pieczarek
1/2 – 1 łyżka majonezu
łyżka masła
sól
pieprz
do przybrania:
12 łyżeczek gęstego majonezu
kilka czerwonych rzodkiewek
gruby szczypior z dymki lub zeszłorocznej cebuli
Jajka faszerowane pieczarkami |
piękne wiosenne jajka:)
OdpowiedzUsuńDziękuję w imieniu Taty :)
Usuńciekawy pomysł na podanie jajek :)
OdpowiedzUsuńkatarzynagotuje.blogspot.com
Co za bogactwo smaków! Super :D
OdpowiedzUsuń