19 lipca w Centrum Domowych Inspiracji w Warszawie rozpoczął się cykl dziesięciu comiesięcznych spotkań miłośników sztuki kulinarnej, w ramach których zapraszani będą znani eksperci, artyści, blogerzy i przedstawiciele mediów.
Dzięki jednemu z partnerów medialnych, portalowi gotujmy.pl, miałam przyjemność uczestniczyć w pierwszym spotkaniu, którego tematem był Food desing, wysmakowane piękno.
Spotkanie
prowadzili:
przedstawicielka BSH – Anna Drozdowska
stylistka potraw – Paulina Kalińska
Szef kuchni
restauracji Sowa i przyjaciele – Konrad Birek
Paulina Kalińska na przykładzie przygotowanych przez nas potraw, zaprezentowała jak przy kreatywnym wykorzystaniu naczyń i dodatków, bawiąc się kształtem i kolorem, można podać dowolne danie.
Pod czujnym okiem Konrada Birka przygotowaliśmy 4 przepyszne dania:
- chłodnik z
melona z imbirem i szynką parmeńską
- krewetki
królewskie w sosie tajskim z mleka kokosowego
- pikantną
pierś z kaczki w wędzonej czerwonej papryce, podaną z gruszkami duszonymi w
śliwowicy
Niestety, była tak pyszna, ze zapomniałam pstryknąć fotki :( |
Poczytałam, pooglądałam i aż zazdroszczę tych pyszności które miałaś okazję przygotować i kosztować.
OdpowiedzUsuńMagdaMM ;)
Madziu, przyznam, że jest czego zazdrościć, było pysznie i wspaniale :)
UsuńEdytko, ja też dziekuję za wspaniałe towarzystwo i ciesze się, że miałyśmy okazję gotować razem, kaczka była wspaniała :)
OdpowiedzUsuńDziękuję :) To prawda Gosiu, nadzwyczaj udana (moja pierwsza!) kaczka w przemiłym towarzystwie :)
Usuń