Wykonanie: Każdą
kiełbaskę nakłułam wykałaczką w kilku miejscach, przełożyłam do naczynia, w
którym miała się marynować. Cebulę obrałam, pokroiłam w pół plasterki. Czosnek
obrałam, przecisnęłam przez praskę. Cebulę i czosnek wymieszałam z olejem,
sosem sojowymi i pieprzem. Marynatą pokryłam przygotowane kiełbaski, lekko
całość przemieszałam, naczynie zafoliowałam i odstawiłam do lodówki na kilka
godzin. Pieczarki
oczyściłam, szybko opłukałam i przekroiłam na połówki. Jeśli pieczarki są małe,
można je zostawić w całości, będą ładnie wyglądać. Po tym
czasie kiełbaski oczyściłam z zalewy i cebuli, przełożyłam do naczynia
żaroodpornego i wstawiłam do piekarnika nagrzanego do 155 stopni termo obieg i
piekłam do zrumienienia się kiełbaski – około 40 minut, odwracając ją w międzyczasie.
Następnie dodałam cebulę razem z zalewą i pieczarki, i ponownie wstawiłam do
piekarnika na około 40 minut. Piekłam do momentu, aż sos z pieczarek prawie
całkowicie odparował. Kiełbasa
jest doskonała zarówno bezpośrednio po upieczeniu, jak i odgrzana na patelni.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Przy komentarzu zostaw swoje imię, w odpowiedzi łatwiej będzie mi się do Ciebie zwracać :)
Podziel się fotką dania przygotowanego według mojego przepisu na adres e-mail edyta2204@gmail.com, a z przyjemnością zamieszczę ją w albumie na fb :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Przy komentarzu zostaw swoje imię, w odpowiedzi łatwiej będzie mi się do Ciebie zwracać :)
Podziel się fotką dania przygotowanego według mojego przepisu na adres e-mail edyta2204@gmail.com, a z przyjemnością zamieszczę ją w albumie na fb :)