niedziela, 17 sierpnia 2014

Wątróbka z czereśniami i rozmarynem



Lubię nowe smaki i ciekawe połączenia, dlatego smażąc wątróbkę, w ramach eksperymentu, odebrałam jej część i przyrządziłam z czereśniami, różowym winem i rozmarynem – pycha!


SKŁADNIKI:
3 wątróbki z indyka
mąka pszenna do panierowania
łyżka oleju
duża garść czerwonych czereśni
suszony rozmaryn
różowe półwytrawne wino
sól



WYKONANIE:
Czereśnie opłukać, przekroić na pół i usunąć pestki.
Wątróbkę opłukać, dokładnie osuszyć, oczyścić, ponakłuwać widelcem, obtoczyć w mące i obsmażyć z obu stron na rozgrzanym oleju.
Do wątróbek dodać czereśnie i rozmaryn, podlać niewielką ilością wina.
Dusić kilka minut pod przykryciem, a następnie odkryć i pozwolić aby wino odparowało.
Przełożyć na talerz i posolić do smaku.







2 komentarze:

Przy komentarzu zostaw swoje imię, w odpowiedzi łatwiej będzie mi się do Ciebie zwracać :)

Podziel się fotką dania przygotowanego według mojego przepisu na adres e-mail edyta2204@gmail.com, a z przyjemnością zamieszczę ją w albumie na fb :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...