Masło czosnkowo-rozmarynowe
Doskonały
dodatek do grzanek, pieczonego na grillu mięsa, ziemniaków, czy choćby kromki
świeżego chleba staropolskiego KLIK
SKŁADNIKI:
30 dag masła
82%
1 duży ząbek
czosnku
kopiasta
łyżka drobno posiekanego świeżego rozmarynu
sól do smaku
WYKONANIE:
Rozmaryn opłukać,
dobrze osuszyć, oderwać igiełki od zdrewniałych gałązek i drobniutko posiekać.
Czosnek
obrać, drobno posiekać i rozetrzeć z niewielką ilością soli.
Miękkie
masło wymieszać z rozmarynem i roztartym czosnkiem.
Jeśli jest
taka potrzeba, doprawić do smaku solą.
Masło
przełożyć do dowolnej foremki i wstawić do lodówki aby stężało.
Przed
podaniem wyjąć nieco wcześniej z lodówki, aby było smarowne.
Idealne do świeżych, chrupiących bagietek :) Mniam!
OdpowiedzUsuńPozdrawiam i zapraszam do siebie :)