sobota, 5 lipca 2014

Masło czosnkowo-rozmarynowe





Doskonały dodatek do grzanek, pieczonego na grillu mięsa, ziemniaków, czy choćby kromki świeżego chleba staropolskiego KLIK


SKŁADNIKI:

30 dag masła 82%
1 duży ząbek czosnku
kopiasta łyżka drobno posiekanego świeżego rozmarynu
sól do smaku


WYKONANIE:

Rozmaryn opłukać, dobrze osuszyć, oderwać igiełki od zdrewniałych gałązek i drobniutko posiekać.
Czosnek obrać, drobno posiekać i rozetrzeć z niewielką ilością soli.
Miękkie masło wymieszać z rozmarynem i roztartym czosnkiem.
Jeśli jest taka potrzeba, doprawić do smaku solą.
Masło przełożyć do dowolnej foremki i wstawić do lodówki aby stężało.
Przed podaniem wyjąć nieco wcześniej z lodówki, aby było smarowne.







1 komentarz:

  1. Idealne do świeżych, chrupiących bagietek :) Mniam!

    Pozdrawiam i zapraszam do siebie :)

    OdpowiedzUsuń

Przy komentarzu zostaw swoje imię, w odpowiedzi łatwiej będzie mi się do Ciebie zwracać :)

Podziel się fotką dania przygotowanego według mojego przepisu na adres e-mail edyta2204@gmail.com, a z przyjemnością zamieszczę ją w albumie na fb :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...