Doskonały
dodatek do grzanek, pieczonego na grillu mięsa, ziemniaków, czy choćby kromki
świeżego chleba staropolskiego KLIK
SKŁADNIKI:
30 dag masła
82% 1 duży ząbek
czosnku kopiasta
łyżka drobno posiekanego świeżego rozmarynu sól do smaku
WYKONANIE:
Rozmaryn opłukać,
dobrze osuszyć, oderwać igiełki od zdrewniałych gałązek i drobniutko posiekać. Czosnek
obrać, drobno posiekać i rozetrzeć z niewielką ilością soli. Miękkie
masło wymieszać z rozmarynem i roztartym czosnkiem. Jeśli jest
taka potrzeba, doprawić do smaku solą. Masło
przełożyć do dowolnej foremki i wstawić do lodówki aby stężało. Przed
podaniem wyjąć nieco wcześniej z lodówki, aby było smarowne.
Idealne do świeżych, chrupiących bagietek :) Mniam!
OdpowiedzUsuńPozdrawiam i zapraszam do siebie :)