Świderki z tuńczykiem i kukurydzą
Pyszne i
błyskawiczne danie przygotowane przez Powtwora – to miło kiedy czasem, dla
odmiany, ktoś ugotuje obiad dla mnie :) Było baaaaardzo smacznie, a że przygotowanie trwa tyle czasu, ile zagotowanie wody+ugotowanie makaronu więc przepis gorąco polecam, szczególnie osobom tak zagonionym jak ja ostatnio :)
SKŁADNIKI:
20 dag
makaronu świderki
łyżka oleju
1/2 cebuli
puszka
tuńczyka
15 dag
śmietany kremówki 30%
1/3 puszki
kukurydzy konserwowej
sól
pieprz
posiekany
koperek do posypania
WYKONANIE:
Makaron
ugotować w osolonej wodzie według przepisu na opakowaniu.
Cebulę
obrać, pokroić w drobną kostkę, zeszklić na rozgrzanym oleju.
Dodać
osączonego z zalewy tuńczyka.
Wlać śmietankę
i wsypać osączoną kukurydzę.
Gotować
razem kilka minut, aż sos troszkę zgęstnieje.
Doprawić do
smaku solą i pieprzem.
Gorący
makaron polać sosem i posypać drobno posiekanym świeżym koperkiem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Przy komentarzu zostaw swoje imię, w odpowiedzi łatwiej będzie mi się do Ciebie zwracać :)
Podziel się fotką dania przygotowanego według mojego przepisu na adres e-mail edyta2204@gmail.com, a z przyjemnością zamieszczę ją w albumie na fb :)