Pyszne i
błyskawiczne danie przygotowane przez Powtwora – to miło kiedy czasem, dla
odmiany, ktoś ugotuje obiad dla mnie :) Było baaaaardzo smacznie, a że przygotowanie trwa tyle czasu, ile zagotowanie wody+ugotowanie makaronu więc przepis gorąco polecam, szczególnie osobom tak zagonionym jak ja ostatnio :)
SKŁADNIKI: 20 dag
makaronu świderki łyżka oleju 1/2 cebuli puszka
tuńczyka 15 dag
śmietany kremówki 30% 1/3 puszki
kukurydzy konserwowej sól pieprz posiekany
koperek do posypania
WYKONANIE: Makaron
ugotować w osolonej wodzie według przepisu na opakowaniu. Cebulę
obrać, pokroić w drobną kostkę, zeszklić na rozgrzanym oleju. Dodać
osączonego z zalewy tuńczyka. Wlać śmietankę
i wsypać osączoną kukurydzę. Gotować
razem kilka minut, aż sos troszkę zgęstnieje. Doprawić do
smaku solą i pieprzem. Gorący
makaron polać sosem i posypać drobno posiekanym świeżym koperkiem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Przy komentarzu zostaw swoje imię, w odpowiedzi łatwiej będzie mi się do Ciebie zwracać :)
Podziel się fotką dania przygotowanego według mojego przepisu na adres e-mail edyta2204@gmail.com, a z przyjemnością zamieszczę ją w albumie na fb :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Przy komentarzu zostaw swoje imię, w odpowiedzi łatwiej będzie mi się do Ciebie zwracać :)
Podziel się fotką dania przygotowanego według mojego przepisu na adres e-mail edyta2204@gmail.com, a z przyjemnością zamieszczę ją w albumie na fb :)