poniedziałek, 14 kwietnia 2014

Sałatka śledziowa z jajkiem i rzeżuchą

Porcja dla jednej osoby.





SKŁADNIKI:
1-2 liście sałaty lodowej
1 podwójny filet ze śledzia typu Bismarck
1 jajko ugotowane na twardo
1/4 czerwonej papryki
kilka plasterków świeżego ogórka
rzeżucha do posypania
łyżka majonezu
łyżka jogurtu naturalnego
łyżeczka musztardy


WYKONANIE:
Sałatę, paprykę i ogórka opłukać, osuszyć.
Sałatę podrzeć na mniejsze kawałki.
Paprykę pokroić w paseczki, ogórka w plasterki.
Filety śledziowe pokroić na mniejsze kawałki.
Ugotowane na twardo, wystudzone jajko, obrać, pokroić na osiem części.
Na talerzyku rozłożyć kawałki sałaty, śledzia, jajka, papryki i ogórka.
Majonez roztrzepać z jogurtem i musztardą.
Sałatkę polać sosem, posypać rzeżuchą.









Wielkanocne Smaki - edycja IVWielkanocne Smaki - edycja IV
Rzeżucha na talerzach

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Przy komentarzu zostaw swoje imię, w odpowiedzi łatwiej będzie mi się do Ciebie zwracać :)

Podziel się fotką dania przygotowanego według mojego przepisu na adres e-mail edyta2204@gmail.com, a z przyjemnością zamieszczę ją w albumie na fb :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...