SKŁADNIKI: 1-2 liście sałaty lodowej 1 podwójny filet ze śledzia typu Bismarck 1 jajko ugotowane na twardo 1/4 czerwonej papryki kilka plasterków świeżego ogórka rzeżucha do posypania łyżka majonezu łyżka jogurtu naturalnego łyżeczka musztardy
WYKONANIE: Sałatę, paprykę i ogórka opłukać, osuszyć. Sałatę podrzeć na mniejsze kawałki. Paprykę pokroić w paseczki, ogórka w plasterki. Filety śledziowe pokroić na mniejsze kawałki. Ugotowane na twardo, wystudzone jajko, obrać, pokroić na osiem części. Na talerzyku rozłożyć kawałki sałaty, śledzia, jajka, papryki i ogórka. Majonez roztrzepać z jogurtem i musztardą. Sałatkę polać sosem, posypać rzeżuchą.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Przy komentarzu zostaw swoje imię, w odpowiedzi łatwiej będzie mi się do Ciebie zwracać :)
Podziel się fotką dania przygotowanego według mojego przepisu na adres e-mail edyta2204@gmail.com, a z przyjemnością zamieszczę ją w albumie na fb :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Przy komentarzu zostaw swoje imię, w odpowiedzi łatwiej będzie mi się do Ciebie zwracać :)
Podziel się fotką dania przygotowanego według mojego przepisu na adres e-mail edyta2204@gmail.com, a z przyjemnością zamieszczę ją w albumie na fb :)