Pierś kurczaka z kukurydzą i fasolą
Kolejne szybkie danie, czyli takie, jakie bardzo lubię.
SKŁADNIKI:
podwójna
pierś kurczaka
2 łyżki
oleju
czubata
łyżka suszonej papryki w płatkach
puszka
kukurydzy konserwowej
puszka
pomidorów krojonych
duży ząbek
czosnku
puszka
czerwonej fasoli konserwowej
przyprawa do
potraw meksykańskich
sól
mielony
kminek
duża łyżka
koncentratu pomidorowego
WYKONANIE:
Pierś
opłukać, osuszyć, pokroić w kostkę, obsmażyć na rozgrzanym oleju.
Dodać
paprykę suszoną w płatkach, osączoną kukurydzę, pomidory z puszki i
przeciśnięty przez praskę ząbek czosnku.
Po kilku
minutach dodać osączoną z zalewy czerwoną fasolę.
Doprawić do
smaku przyprawą do dań meksykańskich, kminkiem, solą i koncentratem
pomidorowym.
Dusić
jeszcze kilka minut do połączenia smaków.
Podawać z
ugotowanym ryżem.
Smaczne i co najwazniejsze szybkie, dziekuje za super przepis!
OdpowiedzUsuńCieszę się, że smakowało :)
Usuń