piątek, 25 kwietnia 2014

Pierś kurczaka z kukurydzą i fasolą

Kolejne szybkie danie, czyli takie, jakie bardzo lubię.





SKŁADNIKI:
podwójna pierś kurczaka
2 łyżki oleju
czubata łyżka suszonej papryki w płatkach
puszka kukurydzy konserwowej
puszka pomidorów krojonych
duży ząbek czosnku
puszka czerwonej fasoli konserwowej
przyprawa do potraw meksykańskich
sól
mielony kminek
duża łyżka koncentratu pomidorowego





WYKONANIE:
Pierś opłukać, osuszyć, pokroić w kostkę, obsmażyć na rozgrzanym oleju.
Dodać paprykę suszoną w płatkach, osączoną kukurydzę, pomidory z puszki i przeciśnięty przez praskę ząbek czosnku.
Po kilku minutach dodać osączoną z zalewy czerwoną fasolę.
Doprawić do smaku przyprawą do dań meksykańskich, kminkiem, solą i koncentratem pomidorowym.
Dusić jeszcze kilka minut do połączenia smaków.
Podawać z ugotowanym ryżem.










2 komentarze:

Przy komentarzu zostaw swoje imię, w odpowiedzi łatwiej będzie mi się do Ciebie zwracać :)

Podziel się fotką dania przygotowanego według mojego przepisu na adres e-mail edyta2204@gmail.com, a z przyjemnością zamieszczę ją w albumie na fb :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...