WYKONANIE: Cebulę i
czosnek obrać i posiekać. Paprykę
opłukać, osuszyć, usunąć gniazda nasienne, przekroić na ćwiartki, a następnie
na paseczki. Pieczarki
oczyścić, opłukać, pokroić w grubsze plasterki. Pomidora
naciąć na krzyż, sparzyć wrzącą wodą, obrać ze skórki i pokroić w kosteczkę. Parówki
obrać z osłonek, pokroić w słupki. Na
rozgrzanym oleju zeszklić cebulę i czosnek, dodać paprykę, smażyć 2-3 minuty. Dodać
pieczarki, dusić pod przykryciem kilka minut do momentu, aż papryka zacznie
mięknąć i będzie można ją przekroić łyżką. Dodać
pomidory i parówki, wymieszać. Doprawić do
smaku koncentratem pomidorowym, solą, pieprzem, papryką i szczyptą cukru. Dusić razem
jeszcze kilka minut, aż smaki się połączą. Podawać z
pieczywem, ryżem lub kaszą jęczmienną.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Przy komentarzu zostaw swoje imię, w odpowiedzi łatwiej będzie mi się do Ciebie zwracać :)
Podziel się fotką dania przygotowanego według mojego przepisu na adres e-mail edyta2204@gmail.com, a z przyjemnością zamieszczę ją w albumie na fb :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Przy komentarzu zostaw swoje imię, w odpowiedzi łatwiej będzie mi się do Ciebie zwracać :)
Podziel się fotką dania przygotowanego według mojego przepisu na adres e-mail edyta2204@gmail.com, a z przyjemnością zamieszczę ją w albumie na fb :)