SKŁADNIKI: 25 dag
makaronu świderki 4 czubate
łyżki pesto bazyliowego 1 czerwona
papryka 1/2 puszki
kukurydzy konserwowej 5 dużych
plastrów suszonych pomidorów w zalewy 125 g
mozzarelli sól pieprz rukola
według uznania
WYKONANIE: Makaron
ugotowałam al’dente według przepisu na opakowaniu. Po odcedzeniu i
przestudzeniu dokładnie wymieszałam z pesto. Paprykę
umyłam, osuszyłam, usunęłam gniazdo nasienne i pokroiłam w krótkie paseczki. Pomidory
osączyłam z zalewy i pokroiłam w drobną kostkę. Mozzarellę
podarłam palcami na nieduże kawałki. Kukurydzę
osaczyłam z zalewy. Składniki
wymieszałam ze sobą, doprawiłam solą i pieprzem. Rukolę
opłukałam, osuszyłam i dodałam tuż przed podaniem sałatki. Jeśli jest
zbyt sucha, można do niej dodać troszkę oleju z pomidorów.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Przy komentarzu zostaw swoje imię, w odpowiedzi łatwiej będzie mi się do Ciebie zwracać :)
Podziel się fotką dania przygotowanego według mojego przepisu na adres e-mail edyta2204@gmail.com, a z przyjemnością zamieszczę ją w albumie na fb :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Przy komentarzu zostaw swoje imię, w odpowiedzi łatwiej będzie mi się do Ciebie zwracać :)
Podziel się fotką dania przygotowanego według mojego przepisu na adres e-mail edyta2204@gmail.com, a z przyjemnością zamieszczę ją w albumie na fb :)