Sałatka makaronowa z pesto i mozzarellą
SKŁADNIKI:
25 dag
makaronu świderki
4 czubate
łyżki pesto bazyliowego
1 czerwona
papryka
1/2 puszki
kukurydzy konserwowej
5 dużych
plastrów suszonych pomidorów w zalewy
125 g
mozzarelli
sól
pieprz
rukola
według uznania
WYKONANIE:
Makaron
ugotowałam al’dente według przepisu na opakowaniu. Po odcedzeniu i
przestudzeniu dokładnie wymieszałam z pesto.
Paprykę
umyłam, osuszyłam, usunęłam gniazdo nasienne i pokroiłam w krótkie paseczki.
Pomidory
osączyłam z zalewy i pokroiłam w drobną kostkę.
Mozzarellę
podarłam palcami na nieduże kawałki.
Kukurydzę
osaczyłam z zalewy.
Składniki
wymieszałam ze sobą, doprawiłam solą i pieprzem.
Rukolę
opłukałam, osuszyłam i dodałam tuż przed podaniem sałatki.
Jeśli jest
zbyt sucha, można do niej dodać troszkę oleju z pomidorów.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Przy komentarzu zostaw swoje imię, w odpowiedzi łatwiej będzie mi się do Ciebie zwracać :)
Podziel się fotką dania przygotowanego według mojego przepisu na adres e-mail edyta2204@gmail.com, a z przyjemnością zamieszczę ją w albumie na fb :)