sobota, 19 marca 2016
Naleśniki kukurydziano-tapiokowe ze szpinakiem, fetą i jajkiem
Naleśniki są genialnie elastyczne i doskonale nadają się do zwijania w rulony lub składania w kopertę. Byłam bardzo pozytywnie zaskoczona ich uniwersalnością i smakiem. Nawet mój tradycyjnie jadający połówek podbierał mi je z talerza :)
Na rozgrzaną, ewentualnie posmarowaną olejem patelnię wylewać porcje ciasta, dokładnie rozprowadzając je na dnie. Jest to bardzo łatwe, ponieważ ciasto jest wyjątkowo rzadkie. Kiedy brzeg zaczyna się wywijać, odwracać naleśniki na drugą stronę i krótko dosmażać.
FARSZ:
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
witam bardzo smaczne lubie nalesniki a najbardziej o smaku piccy
OdpowiedzUsuńDziękuję :) Naleśników o takim smaku jeszcze nie jadłam, aż jestem ich ciekawa :)
Usuń