Troszkę inny
sposób podania jajek z majonezem, w sam raz na niedzielne albo świąteczne
śniadanie. Zamiast rukwi można użyć szczypiorku, rzeżuchy lub innych ulubionych
ziół.
2 PORCJE:
2 duże jajka
łyżka
gęstego majonezu
dość spora
garść posiekanych listków rukwi wodnej
sól
świeżo
mielony pieprz
WYKONANIE:
Jajka
ugotować na twardo, wystudzić w zimnej wodzie. Ja biorę
zimne z lodówki, od szerszego końca w skorupce nakłuwam dziurkę, zalewam je
zimną wodą, Stawiam rondelek na palniku, a po doprowadzeniu do wrzenia gotuję 8
minut. Skorupkę
obrać z jednej strony, ze środka delikatnie wyjąć łyżeczką białko i żółtko,
grubo je posiekać i wymieszać z majonezem i rukwią. Doprawić do
smaku solą i pieprzem. Z powrotem
nałożyć do skorupek i ustawić jajka w podstawkach.
apetycznie a do tego jak ładnie podane :)
OdpowiedzUsuńDziękuję :)
Usuń