Sałatka pomidorowa z mozzarellą i sosem czosnkowym
Niby taka sobie zwykła sałatka z pomidorów, ale niezwykłego smaku dodaje jej sos. Przygotowałam ją w ramach testowania przepisów Majki190382 na jednym z portali kulinarnych. Można ją spożyć jako samodzielną przystawkę lub jako dodatek do grillowanego mięsa.
Warto spróbować póki jeszcze można kupić gruntowe pomidory, bo jak wiadomo, takie są najsmaczniejsze. Polecam! :)
NA JEDNĄ
OSOBĘ:
1 duży
pomidor
2 łyżki
jogurtu bałkańskiego
1 łyżeczka
majonezu
1 ząbek
czosnku
4 dag
mozzarelli lub żółtego sera
sól
pieprz
WYKONANIE:
Pomidora
umyć, pokroić w plastry (ja swojego sparzyłam i obrałam ze skóry), oprószyć
solą i pieprzem.
Czosnek
obrać, przecisnąć przez praskę, wymieszać z jogurtem i majonezem.
Mozzarellę
zetrzeć na tarce z dużymi oczkami.
Pomidory
polać sosem i posypać mozzarellą.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Przy komentarzu zostaw swoje imię, w odpowiedzi łatwiej będzie mi się do Ciebie zwracać :)
Podziel się fotką dania przygotowanego według mojego przepisu na adres e-mail edyta2204@gmail.com, a z przyjemnością zamieszczę ją w albumie na fb :)