Sałatka pomidorowa z mozzarellą i sosem czosnkowym
Niby taka sobie zwykła sałatka z pomidorów, ale niezwykłego smaku dodaje jej sos. Przygotowałam ją w ramach testowania przepisów Majki190382 na jednym z portali kulinarnych. Można ją spożyć jako samodzielną przystawkę lub jako dodatek do grillowanego mięsa. Warto spróbować póki jeszcze można kupić gruntowe pomidory, bo jak wiadomo, takie są najsmaczniejsze. Polecam! :)
NA JEDNĄ
OSOBĘ: 1 duży
pomidor 2 łyżki
jogurtu bałkańskiego 1 łyżeczka
majonezu 1 ząbek
czosnku 4 dag
mozzarelli lub żółtego sera sól pieprz
WYKONANIE: Pomidora
umyć, pokroić w plastry (ja swojego sparzyłam i obrałam ze skóry), oprószyć
solą i pieprzem. Czosnek
obrać, przecisnąć przez praskę, wymieszać z jogurtem i majonezem. Mozzarellę
zetrzeć na tarce z dużymi oczkami. Pomidory
polać sosem i posypać mozzarellą.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Przy komentarzu zostaw swoje imię, w odpowiedzi łatwiej będzie mi się do Ciebie zwracać :)
Podziel się fotką dania przygotowanego według mojego przepisu na adres e-mail edyta2204@gmail.com, a z przyjemnością zamieszczę ją w albumie na fb :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Przy komentarzu zostaw swoje imię, w odpowiedzi łatwiej będzie mi się do Ciebie zwracać :)
Podziel się fotką dania przygotowanego według mojego przepisu na adres e-mail edyta2204@gmail.com, a z przyjemnością zamieszczę ją w albumie na fb :)