Pomidory faszerowane sałatką z makreli
Nasze
niedzielne śniadanie. Mąż był zaskoczony, że w pomidorze może się zmieścić tyle
różności, i że całość może być tak pyszna. Danie szybkie w przygotowaniu, miłe dla oka i przyjemne dla podniebienia :)
Kilka
pomidorów – ilość zależna od ich wielkości
SAŁATKA:
1 średnia
wędzona makrela
1/4
czerwonej papryki
1/4 białej
papryki
3 jajka
mała cebulka
cukrowa
kopiasta
łyżeczka posiekanego koperku
sól
pieprz
2 łyżki
majonezu
WYKONANIE:
Jajka
ugotować na twardo, wystudzić w zimnej wodzie, obrać i pokroić w kosteczkę.
Pomidory
umyć, osuszyć, ściąć „piętki” od strony ogonków, delikatnie wydrążyć łyżeczką
miąższ (można go wykorzystać do innej potrawy).
Mięso ryby
oddzielić od kręgosłupa, dokładnie oczyścić z ości, podzielić na kawałki.
Papryki
opłukać, usunąć gniazda nasienne i pokroić w drobną kosteczkę.
Cebulę i
opłukany koperek posiekać.
Wszystkie
składniki sałatki wymieszać w misce z majonezem, doprawić do smaku solą i
pieprzem.
Wnętrza
pomidorów oprószyć solą, wypełnić sałatką ugniatając ją łyżeczką.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Przy komentarzu zostaw swoje imię, w odpowiedzi łatwiej będzie mi się do Ciebie zwracać :)
Podziel się fotką dania przygotowanego według mojego przepisu na adres e-mail edyta2204@gmail.com, a z przyjemnością zamieszczę ją w albumie na fb :)