Pomysł na te kotlety znalazłam kiedyś w jakiejś gazecie, nie pamiętam jakiej, bo wiele ich przeglądam. Wyszły na tyle smaczne, że z pewnością zrobię je jeszcze nie raz. Ale nastepnym razem do każdego kotleta dam nie jednego, ale dwa-trzy liście kapusty, będzie bardziej wyczuwalna, a same kotlety nie tak płaskie.
SKŁADNIKI: 4 duże
liście kapusty pekińskiej sól 4 plastry
żółtego sera – u mnie tylżycki 4 plastry
szynki konserwowej łyżka
posiekanej natki pietruszki 2 jajka mąka pszenna
do panierowania bułka tarta
do panierowania olej do smażenia
WYKONANIE: Liście
kapusty zblanszować w osolonej wodzie, osączyć, dobrze osuszyć w ściereczce,
odciąć nadmiar zgrubiałego nerwu, rozłożyć je na desce. Na każdym
liściu ułożyć po plastrze sera i szynki, posypać posiekaną natką pietruszki. Liście
złożyć jak krokiety (na zdjęciu). Panierować
kolejno w mące, roztrzepanych jajkach i bułce tartej. Smażyć na
rozgrzanym oleju z obu stron na złoty kolor. Podawać z
ziemniakami i surówką – u mnie pomidory z cebulą.
OOoo wyjątkowe kotleciki ;) zapraszam na KOTLETY SIEKANE Z CUKINIĄ I PIECZARKAMI:POZDRAWIAM http://gotujenacodzien.blogspot.com/2014/09/kotlety-siekane-z-cukinia-i-pieczarkami.html
OOoo wyjątkowe kotleciki ;) zapraszam na KOTLETY SIEKANE Z CUKINIĄ I PIECZARKAMI:POZDRAWIAM
OdpowiedzUsuńhttp://gotujenacodzien.blogspot.com/2014/09/kotlety-siekane-z-cukinia-i-pieczarkami.html
Dziękuję :)
Usuń