niedziela, 29 stycznia 2017

Pasta z gotowanego kurczaka i orzechów



Genialna metoda na wykorzystanie mięsa z rosołu. Do takiej pasty można dodać co nam tylko podpowie fantazja. Ja dodałam włoskich orzechów. Zapraszam do skosztowania mojej wersji.


SKŁADNIKI:
  • 15 dag mięsa z kurczaka z rosołu
  • 5 dag orzechów włoskich
  • 1 marchewka z rosołu
  • łyżka posiekanej natki pietruszki – u mnie mrożona
  • sól
  • świeżo zmielony pieprz
  • duża szczypta sproszkowanego imbiru
  • solidna łyżka majonezu
  • opcjonalnie 1-2 łyżki rosołu

WYKONANIE:
Orzechy drobno zmiksować blenderem.


Dodać obrane ze skóry mięso, marchewkę, natkę pietruszki, majonez i przyprawy do smaku.



Zmiksować do uzyskania pożądanej konsystencji.


W razie potrzeby, jeśli masa jest zbyt gęsta, dodać 1-2 łyżki rosołu.
Ewentualnie jeszcze doprawić do smaku.

Pastę zjedliśmy na chlebie żytnim na zakwasie, z dodatkiem marynowanych pieczarek (mąż) i kiełkami słonecznika (ja).



2 komentarze:

  1. Ależ dietetyczny pasztecik!
    Robiłam kiedyś podobny - był pyszny :)

    OdpowiedzUsuń

Przy komentarzu zostaw swoje imię, w odpowiedzi łatwiej będzie mi się do Ciebie zwracać :)

Podziel się fotką dania przygotowanego według mojego przepisu na adres e-mail edyta2204@gmail.com, a z przyjemnością zamieszczę ją w albumie na fb :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...