SKŁADNIKI:
- 3 pełne łyżki nasion chia
- 1-2 łyżeczki miodu pomarańczowego
- 1 szklanka mleka – u mnie bezlaktozowe
- dojrzały owoc kaki (Sharon)
- sok z cytryny
- garść mrożonych malin
WYKONANIE:
Maliny rozłożyć pojedynczą warstwą na talerzyku, odstawić do lodówki, aby się powoli rozmroziły.
Do nasion chia dodać miód, zalać mlekiem i dokładnie wymieszać.
Odstawić do lodówki na kilka godzin.
Po tym czasie kaki umyć, obrać, pokroić na kawałki i zmiksować, doprawić do smaku sokiem z cytryny.
Napęczniałe nasionka chia rozłożyć do dwóch szklanek, ułożyć na nich połowę malin, przykryć musem z kaki.
Na wierzchu rozłożyć pozostałe maliny.
Ależ u Ciebie pysznie Edytko!
OdpowiedzUsuńMuszę i ja zalać moje nasionka Chia, mam dojrzałe Sharony-
super pomysł!
Dziękuję Ninko :) Mam nadzieję, że to połączenie przypadnie Wam do smaku :)
Usuń