Genialna
metoda na wykorzystanie mięsa z rosołu. Do takiej pasty można dodać co nam
tylko podpowie fantazja. Ja dodałam włoskich orzechów. Zapraszam do
skosztowania mojej wersji.
SKŁADNIKI:
- 15 dag mięsa z kurczaka z rosołu
- 5 dag orzechów włoskich
- 1 marchewka z rosołu
- łyżka posiekanej natki pietruszki – u mnie mrożona
- sól
- świeżo zmielony pieprz
- duża szczypta sproszkowanego imbiru
- solidna łyżka majonezu
- opcjonalnie 1-2 łyżki rosołu
WYKONANIE:
Orzechy
drobno zmiksować blenderem.
Dodać obrane
ze skóry mięso, marchewkę, natkę pietruszki, majonez i przyprawy do smaku.
Zmiksować do
uzyskania pożądanej konsystencji.
W razie
potrzeby, jeśli masa jest zbyt gęsta, dodać 1-2 łyżki rosołu.
Ewentualnie
jeszcze doprawić do smaku.
Pastę zjedliśmy
na chlebie żytnim na zakwasie, z dodatkiem marynowanych pieczarek (mąż) i
kiełkami słonecznika (ja).
Ależ dietetyczny pasztecik!
OdpowiedzUsuńRobiłam kiedyś podobny - był pyszny :)
Masz rację Ninko, bardzo go lubię :)
Usuń