sobota, 21 stycznia 2017

Placuszki kasztanowo jabłkowe bez glutenu, mleka i jajek



Bezglutenowe, bezcukrowe, bezmleczne i bezjajeczne racuszki z mąki kasztanowej i musu jabłkowego. Dla mnie pycha!


SKŁADNIKI:
  • 80 g mąki kasztanowej
  • 20 g mąki z tapioki
  • 3/4 łyżeczki bezglutenowego proszku do pieczenia
  • 100 ml domowego mleka kokosowego
  • 100 ml domowego musu z deserowych jabłek (bez cukru)
  • 25 g oleju kokosowego + do smażenia
  • do podania śmietanka kokosowa i pestki granatu

WYKONANIE:
Obie mąki i proszek do pieczenia wymieszać.


Dodać mleko kokosowe i mus jabłkowy, wymieszać na jednolitą masę.


Olej kokosowy stopić, dodać do ciasta i wymieszać aż się wchłonie.


Rozgrzaną teflonową patelnię (do innej mogą przywierać) smarować niewielką ilością oleju kokosowego, łyżką nakładać porcje ciasta i smażyć z obu stron do zrumienienia.


Odwracać ostrożnie, ponieważ placuszki są dość delikatne.



Podawać ze śmietanką kokosową i pestkami granatu lub innym kwaskowym dodatkiem.


2 komentarze:

Przy komentarzu zostaw swoje imię, w odpowiedzi łatwiej będzie mi się do Ciebie zwracać :)

Podziel się fotką dania przygotowanego według mojego przepisu na adres e-mail edyta2204@gmail.com, a z przyjemnością zamieszczę ją w albumie na fb :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...