Surówka z kalarepy
Dwuskładnikowa,
błyskawiczna surówka z kalarepy i koperku. Świetnie smakowała z pieczonymi
ziemniakami i pieczoną kiełbasą z kurzęcych piersi.
SKŁADNIKI NA
2-3 PORCJE, w zależności od wielkości kalarepy:
1 duża
kalarepa
2 łyżki
posiekanego koperku – u mnie mrożony
1 łyżeczka
oleju
1 duża łyżka
majonezu
1 łyżeczka
musztardy sarepskiej
sól ziołowa
świeżo
mielony pieprz
sok z
cytryny
szczypta
cukru
WYKONANIE:
Kalarepę
umyć, obrać i zetrzeć na dużych oczkach tarki.
Jeśli
koperek jest świeży, to opłukać go, otrzepać z wody i posiekać.
Dodać
musztardę, olej i majonez.
Doprawić do
smaku solą ziołową, pieprzem, sokiem z cytryny i cukrem.
Dokładnie
wymieszać i od razu podawać.
ciekawy pomysł:)
OdpowiedzUsuń