Dwuskładnikowa,
błyskawiczna surówka z kalarepy i koperku. Świetnie smakowała z pieczonymi
ziemniakami i pieczoną kiełbasą z kurzęcych piersi.
SKŁADNIKI NA
2-3 PORCJE, w zależności od wielkości kalarepy: 1 duża
kalarepa 2 łyżki
posiekanego koperku – u mnie mrożony 1 łyżeczka
oleju 1 duża łyżka
majonezu 1 łyżeczka
musztardy sarepskiej sól ziołowa świeżo
mielony pieprz sok z
cytryny szczypta
cukru
WYKONANIE: Kalarepę
umyć, obrać i zetrzeć na dużych oczkach tarki. Jeśli
koperek jest świeży, to opłukać go, otrzepać z wody i posiekać. Dodać
musztardę, olej i majonez. Doprawić do
smaku solą ziołową, pieprzem, sokiem z cytryny i cukrem. Dokładnie
wymieszać i od razu podawać.
ciekawy pomysł:)
OdpowiedzUsuń