środa, 26 listopada 2014

Surówka z kalarepy



Dwuskładnikowa, błyskawiczna surówka z kalarepy i koperku. Świetnie smakowała z pieczonymi ziemniakami i pieczoną kiełbasą z kurzęcych piersi.


SKŁADNIKI NA 2-3 PORCJE, w zależności od wielkości kalarepy:
1 duża kalarepa
2 łyżki posiekanego koperku – u mnie mrożony
1 łyżeczka oleju
1 duża łyżka majonezu
1 łyżeczka musztardy sarepskiej
sól ziołowa
świeżo mielony pieprz
sok z cytryny
szczypta cukru


WYKONANIE:
Kalarepę umyć, obrać i zetrzeć na dużych oczkach tarki.
Jeśli koperek jest świeży, to opłukać go, otrzepać z wody i posiekać.
Dodać musztardę, olej i majonez.
Doprawić do smaku solą ziołową, pieprzem, sokiem z cytryny i cukrem.
Dokładnie wymieszać i od razu podawać.




1 komentarz:

Przy komentarzu zostaw swoje imię, w odpowiedzi łatwiej będzie mi się do Ciebie zwracać :)

Podziel się fotką dania przygotowanego według mojego przepisu na adres e-mail edyta2204@gmail.com, a z przyjemnością zamieszczę ją w albumie na fb :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...