Deser jogurtowy na grecką nutę
Przepis na
ten deser znalazłam z książce Agnieszki Maciąg. Jest zdrowy i szybki do wykonania,
a że przy okazji również bardzo smaczny, często przygotowuję go sobie na drugie
śniadanie.
SKŁADNIKI:
12 dag
jogurtu greckiego
2 orzechy
włoskie
1 łyżka płynnego
miodu
mielony
cynamon
kilka
ciemnych winogron
2 łyżki
świeżo wyciśniętego soku z pomarańczy
WYKONANIE:
Winogrona
opłukać, osuszyć, przekroić na pół, usunąć pestki czubkiem noża.
Orzechy
wyłuskać, pokroić na mniejsze kawałki.
Pomarańczę
dokładnie wyszorować, przekroić i wycisnąć sok.
Do miseczki
nałożyć jogurt, posypać siekanymi orzechami i polać płynnym miodem.
Według
uznania oprószyć cynamonem.
Na wierzchu
rozłożyć połówki winogron.
Całość polać
sokiem z pomarańczy.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Przy komentarzu zostaw swoje imię, w odpowiedzi łatwiej będzie mi się do Ciebie zwracać :)
Podziel się fotką dania przygotowanego według mojego przepisu na adres e-mail edyta2204@gmail.com, a z przyjemnością zamieszczę ją w albumie na fb :)