Przepis na
ten deser znalazłam z książce Agnieszki Maciąg. Jest zdrowy i szybki do wykonania,
a że przy okazji również bardzo smaczny, często przygotowuję go sobie na drugie
śniadanie.
SKŁADNIKI: 12 dag
jogurtu greckiego 2 orzechy
włoskie 1 łyżka płynnego
miodu mielony
cynamon kilka
ciemnych winogron 2 łyżki
świeżo wyciśniętego soku z pomarańczy
WYKONANIE: Winogrona
opłukać, osuszyć, przekroić na pół, usunąć pestki czubkiem noża. Orzechy
wyłuskać, pokroić na mniejsze kawałki. Pomarańczę
dokładnie wyszorować, przekroić i wycisnąć sok. Do miseczki
nałożyć jogurt, posypać siekanymi orzechami i polać płynnym miodem. Według
uznania oprószyć cynamonem. Na wierzchu
rozłożyć połówki winogron. Całość polać
sokiem z pomarańczy.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Przy komentarzu zostaw swoje imię, w odpowiedzi łatwiej będzie mi się do Ciebie zwracać :)
Podziel się fotką dania przygotowanego według mojego przepisu na adres e-mail edyta2204@gmail.com, a z przyjemnością zamieszczę ją w albumie na fb :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Przy komentarzu zostaw swoje imię, w odpowiedzi łatwiej będzie mi się do Ciebie zwracać :)
Podziel się fotką dania przygotowanego według mojego przepisu na adres e-mail edyta2204@gmail.com, a z przyjemnością zamieszczę ją w albumie na fb :)