Sałatka z kiełbaską wiedeńską i serkiem Capri
Upał nie daje spać i odbiera apetyt. No może nie jest tak do końca, bo z jedzeniem problemów nie mam, ale bardzo nie chce mi się gotować. Tym bardziej, że temperatura w kuchni nie spada poniżej 30 stopni. Na dzisiaj polecam więc szybką, lekką sałatkę, którą można przygotować w kilka chwil i na przykład zabrać do pracy jako drugie śniadanie.
SKŁADNIKI NA
1 PORCJĘ:
- 2 liście
sałaty lodowej
- 1 średni
ogórek gruntowy
- 1 kiełbaska
wiedeńska – u mnie light
- 4 dag serka
Capri
- 5 pomidorków
koktajlowych
- łyżeczka
posiekanego koperku
- łyżeczka
oliwy z oliwek
- sól ziołowa
w młynku
WYKONANIE:
Warzywa
opłukać, osuszyć.
Sałatę
podrzeć na kawałki wygodne do jedzenia.
Ogórka
obrać, pokroić na ćwierć plasterki.
Pomidorki
przekroić na pół.
Kiełbaskę
pokroić w plasterki, serek w kostkę.
Składniki
delikatnie wymieszać, skropić oliwą, doprawić do smaku solą ziołową.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Przy komentarzu zostaw swoje imię, w odpowiedzi łatwiej będzie mi się do Ciebie zwracać :)
Podziel się fotką dania przygotowanego według mojego przepisu na adres e-mail edyta2204@gmail.com, a z przyjemnością zamieszczę ją w albumie na fb :)