Szybkim krokiem nadchodzi sezon truskawkowy, więc najwyższy czas zużyć mrożone zapasy zeszłorocznych. A to jeden ze smacznych, prostych sposobów na ich zagospodarowanie :)
4 PROCJE:
20 dag
drobnych mrożonych truskawek
8 dag ciasteczek owsianych z orzechami
25 dag serka
mascarpone
15 dag
gęstego jogurtu naturalnego
4 łyżki
cukru pudru
1 łyżka
domowego cukru waniliowego
3 łyżeczki
domowego dżemu truskawkowego
WYKONANIE:
Truskawki
odpowiednio wcześniej wyjąć z zamrażarki i powoli rozmrozić. Owoce dobrze
osączyć z soku i wymieszać z dżemem.
Mascarpone,
jogurt naturalny, cukier puder i cukier waniliowy zmiksować na gładką masę.
Ciasteczka
owsiane pokruszyć.
W trzech lub
czterech szklankach ułożyć kolejno warstwami po porcji pokruszonych ciasteczek,
następnie kremu, a na koniec wymieszanych z dżemem owoców.
Poproszę jeden, kuszący bardzo :)
OdpowiedzUsuńHihi, o ostatni stoczona została mała wojna, wszystkie już pożarte przez łasuchów :)
Usuń