Moja propozycja na nadchodzący karnawał. Smaczna, tak mi się wydaje, przekąska nie tylko dla miłośników śledzi. Napisałam tak, ponieważ mój nie lubiący śledzi mąż zjadł wszystko zanim wygramoliłam się z kuchni i stwierdził, że kolacja była niezła. Nie zdążyłam skosztować :/
25 dag filetów śledziowych w oleju typu Matias
2 cebule
kilka marynowanych grzybów leśnych (lub pieczarek)
2-3 konserwowe ogórki
kilka kawałków czerwonej marynowanej papryki
kilka liści sałaty masłowej
2 łyżki majonezu
ewentualnie troszkę kwaśnej śmietany
opakowanie dobrych krakersów (ja dałam Lajkonika)
Sałatę opłukałam, dobrze osuszyłam. Cebulę obrałam z
wierzchnich łusek.Filety śledziowe drobniutko posiekałam. Tak samo drobno
posiekałam grzyby, ogórki, paprykę i cebulę. Wymieszałam. Dodałam majonez - ewentualnie można dodać odrobinę
śmietany w takiej ilości, aby tatar pozostał gęsty, a składniki tylko się
połączyły. Ponownie wymieszałam. Na krakersach ułożyłam kopczyki tatara.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Przy komentarzu zostaw swoje imię, w odpowiedzi łatwiej będzie mi się do Ciebie zwracać :)
Podziel się fotką dania przygotowanego według mojego przepisu na adres e-mail edyta2204@gmail.com, a z przyjemnością zamieszczę ją w albumie na fb :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Przy komentarzu zostaw swoje imię, w odpowiedzi łatwiej będzie mi się do Ciebie zwracać :)
Podziel się fotką dania przygotowanego według mojego przepisu na adres e-mail edyta2204@gmail.com, a z przyjemnością zamieszczę ją w albumie na fb :)