Ser zetrzeć na tarce, szpinak opłukać, osuszyć, oderwać długie ogonki. Jeśli liście są duże, można podrzeć na mniejsze kawałki. Jajka ubić z łyżką wody, doprawić solą i pieprzem. Na małej patelni (średnicy około 16 cm) rozgrzać masło, wylać na nie masę jajeczną. Smażyć powoli, przechylając patelnię na boki i delikatnie odgarniając, aby rzadka masa wpływała pod spód. Kiedy wierzch będzie prawie ścięty, posypać go serem i szpinakiem, smażyć jeszcze chwilkę, aż masa przestanie być surowa. Przy pomocy łopatki złożyć omlet na pół i zsunąć go na talerz. Jeść od razu, póki ciepły.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Przy komentarzu zostaw swoje imię, w odpowiedzi łatwiej będzie mi się do Ciebie zwracać :)
Podziel się fotką dania przygotowanego według mojego przepisu na adres e-mail edyta2204@gmail.com, a z przyjemnością zamieszczę ją w albumie na fb :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Przy komentarzu zostaw swoje imię, w odpowiedzi łatwiej będzie mi się do Ciebie zwracać :)
Podziel się fotką dania przygotowanego według mojego przepisu na adres e-mail edyta2204@gmail.com, a z przyjemnością zamieszczę ją w albumie na fb :)