poniedziałek, 13 czerwca 2016
Biszkopt z truskawkami i rabarbarem
Ciasto szybkie, proste i nie wymagające wielu składników – same zalety i tylko jedna wada –zbyt szybko znika w brzuszkach łakomczuszków. Podstawą sukcesu jest bardzo dokładne ubicie jajek z cukrem, cała reszta jest banalnie prosta :)
DODATKOWO:
Truskawki opłukać, dobrze osączyć. Blachę o wymiarach 22x28 cm wyłożyć papierem do pieczenia. Piekarnik rozgrzać do 160 stopni z termoobiegiem.
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Edytko jak pysznie prezentuje się to ciacho :) aż się głodna zrobiłam mimo później pory ;)
OdpowiedzUsuńDziękuję Moniko :) Ja na szczęście głodna nie jestem, ale i tak zazdroszczę rodzince, że oni jedzą to ciacho, a ja nie :)
UsuńWspaniałe ciacho, bardzo lubię takie puszyste i z duża ilością owoców.
OdpowiedzUsuńDziękuję :) Takie są najpyszniejsze! :D
UsuńSzybkie, proste i wspaniałe. :) Dziękuję Edytko za wspólne pieczenie. :)
OdpowiedzUsuńJa również dziękuję Danusiu :)
UsuńBardzo smaczne i delikatne ciacho :)Dziękuję za wspólne wypieki i pozdrawiam serdecznie :)
OdpowiedzUsuńDziękuję Małgosiu i również pozdrawiam cieplutko :)
UsuńProste, z niewielu składników, a jakie apetyczne! Dzięki za wspólne pieczenie :) I do następnego jak najszybciej :)
OdpowiedzUsuńOstatnio jakoś "prościuchy" najbardziej mi pasują :) Następne pieczenie już za chwilkę, ciekawe co tym razem będziemy produkować :)
UsuńTakie ciasta to ja lubię :-) Dzięki za wspólne wypieki :-)
OdpowiedzUsuńTo zupełnie jak ja :) Dziękuję także :)
UsuńJakie apatyczne fotki, ciacho musi smakować wybornie ;)
OdpowiedzUsuńMusi Madziu, nie ma innego wyjścia :)
UsuńRobię podobne i ma tą samą wadę, znika w oka mgnieniu :) Dziękuję za wspólne wypiekanie :)
OdpowiedzUsuńDziękuję, fajnie tak razem wypiekać :)
UsuńZjadłabym...dzięki za wspólne pieczenie.
OdpowiedzUsuńDzięki, następnym razem zapraszam na kawałek :)
Usuń