Serca
przekroić na pół, oczyścić, dokładnie opłukać. Cebulę i
czosnek obrać, posiekać. Pieczarki
oczyścić, pokroić w dość duże kawałki. W rondlu
rozgrzać olej, zeszklić cebulę i czosnek, dodać serca i smażyć aż zmienią kolor
i puszczą sos.
Dodać
pokrojone pieczarki, chwilę dusić, a kiedy zmniejszą objętość, dodać ziele
angielskie, liść laurowy i tymianek.
Dodać
wrzącej wody, tak aby mięso było prawie zakryte, posolić i pod przykryciem na
wolnym ogniu dusić do miękkości co najmniej przez godzinę. Mąkę rozprowadzić
w połowie szklanki zimnej wody, dodać do sosu, a gdy zgęstnieje, doprawić go do
smaku pieprzem i w razie potrzeby jeszcze solą.
Przed chwilą pisałyśmy o tym, czego jeszcze nie miałyśmy okazji spróbować. No i mam teraz kolejną rzecz na liście: serca indycze ;)
OdpowiedzUsuńCieszę się, że mogłam przyczynić się do dodania tej pozycji na Twojej liście :) Mam nadzieję, że przypadną Ci do gustu :)
Usuń