czwartek, 14 maja 2015

Deser z mascarpone i truskawkami



Szybkim krokiem nadchodzi sezon truskawkowy, więc najwyższy czas zużyć mrożone zapasy zeszłorocznych. A to jeden ze smacznych, prostych sposobów na ich zagospodarowanie :)


4 PROCJE:
  • 20 dag drobnych mrożonych truskawek
  • 8  dag ciasteczek owsianych z orzechami
  • 25 dag serka mascarpone
  • 15 dag gęstego jogurtu naturalnego
  • 4 łyżki cukru pudru
  • 1 łyżka domowego cukru waniliowego
  • 3 łyżeczki domowego dżemu truskawkowego


WYKONANIE:


Truskawki odpowiednio wcześniej wyjąć z zamrażarki i powoli rozmrozić.
Owoce dobrze osączyć z soku i wymieszać z dżemem.




Mascarpone, jogurt naturalny, cukier puder i cukier waniliowy zmiksować na gładką masę.




Ciasteczka owsiane pokruszyć.




W trzech lub czterech szklankach ułożyć kolejno warstwami po porcji pokruszonych ciasteczek, następnie kremu, a na koniec wymieszanych z dżemem owoców.




Od razu można podawać.




2 komentarze:

  1. Poproszę jeden, kuszący bardzo :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Hihi, o ostatni stoczona została mała wojna, wszystkie już pożarte przez łasuchów :)

      Usuń

Przy komentarzu zostaw swoje imię, w odpowiedzi łatwiej będzie mi się do Ciebie zwracać :)

Podziel się fotką dania przygotowanego według mojego przepisu na adres e-mail edyta2204@gmail.com, a z przyjemnością zamieszczę ją w albumie na fb :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...