wtorek, 3 stycznia 2017

Pudding z chia z kaki i malinami





SKŁADNIKI:
  • 3 pełne łyżki nasion chia
  • 1-2 łyżeczki miodu pomarańczowego
  • 1 szklanka mleka – u mnie bezlaktozowe
  • dojrzały owoc kaki (Sharon)
  • sok z cytryny
  • garść mrożonych malin

WYKONANIE:
Maliny rozłożyć pojedynczą warstwą na talerzyku, odstawić do lodówki, aby się powoli rozmroziły.
Do nasion chia dodać miód, zalać mlekiem i dokładnie wymieszać.
Odstawić do lodówki na kilka godzin.


Po tym czasie kaki umyć, obrać, pokroić na kawałki i zmiksować, doprawić do smaku sokiem z cytryny.



Napęczniałe nasionka chia rozłożyć do dwóch szklanek, ułożyć na nich połowę malin, przykryć musem z kaki.

Na wierzchu rozłożyć pozostałe maliny.



zBLOGowani.pl

2 komentarze:

  1. Ależ u Ciebie pysznie Edytko!
    Muszę i ja zalać moje nasionka Chia, mam dojrzałe Sharony-
    super pomysł!

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Dziękuję Ninko :) Mam nadzieję, że to połączenie przypadnie Wam do smaku :)

      Usuń

Przy komentarzu zostaw swoje imię, w odpowiedzi łatwiej będzie mi się do Ciebie zwracać :)

Podziel się fotką dania przygotowanego według mojego przepisu na adres e-mail edyta2204@gmail.com, a z przyjemnością zamieszczę ją w albumie na fb :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...