sobota, 1 listopada 2014

Deser jogurtowy na grecką nutę



Przepis na ten deser znalazłam z książce Agnieszki Maciąg. Jest zdrowy i szybki do wykonania, a że przy okazji również bardzo smaczny, często przygotowuję go sobie na drugie śniadanie.



SKŁADNIKI:
12 dag jogurtu greckiego
2 orzechy włoskie
1 łyżka płynnego miodu
mielony cynamon
kilka ciemnych winogron
2 łyżki świeżo wyciśniętego soku z pomarańczy


WYKONANIE:
Winogrona opłukać, osuszyć, przekroić na pół, usunąć pestki czubkiem noża.
Orzechy wyłuskać, pokroić na mniejsze kawałki.
Pomarańczę dokładnie wyszorować, przekroić i wycisnąć sok.
Do miseczki nałożyć jogurt, posypać siekanymi orzechami i polać płynnym miodem.
Według uznania oprószyć cynamonem.
Na wierzchu rozłożyć połówki winogron.
Całość polać sokiem z pomarańczy.







Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Przy komentarzu zostaw swoje imię, w odpowiedzi łatwiej będzie mi się do Ciebie zwracać :)

Podziel się fotką dania przygotowanego według mojego przepisu na adres e-mail edyta2204@gmail.com, a z przyjemnością zamieszczę ją w albumie na fb :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...