Szybkie w
wykonaniu kluseczki kładzione z naturalnego serka homogenizowanego. Ja je
uwielbiam, mąż troszkę mniej, chociaż za bardzo nosem nie kręci. Korzystając z
jego nieobecności pozwoliłam sobie dzisiaj na dużą porcję, z zesmażoną na
maśle bułką tartą, cukrem i cynamonem. Pycha!
Jeśli ktoś
nie lubi leniwych na słodko, może je z powodzeniem okrasić skwarkami lub
zeszkloną cebulką. W każdym wydaniu są smaczne :)
Kluski leniwe z serka homogenizowanego |
Również robię identyczne kluseczki już od wielu lat i bardzo mi smakują.Robi się je błyskawicznie i są alternatywą na szybkie danie , gdy czasu brak ! Polecam - to takie ekspresowe leniwe . Pozdrawiam , Ella
OdpowiedzUsuńTo prawda, kluseczki są szybkie w przygotowaniu i smaczne. Pozdrawiam cieplutko :)
UsuńMoja 11-letnia córcia je uwielbia, właśnie wciągnęła swoją porcję i połowę mojej;-) Przepis naprawdę super!!!
OdpowiedzUsuńBardzo się cieszę, ze Córci przypadły do gustu :) Dziękuję za miłe słowa :)
UsuńJa te kluski okraszam jedynie roztopionym masłem i są super. Jak ktoś lubi bardziej słodkie to na patelnię, prócz masła, dodaje cukier i jak się wszystko roztopi to polewam takim. Mniam:)
OdpowiedzUsuńTeż pycha :) Z samym roztopionym masłem i cukrem, to u mnie wersja na super szybko ;)
UsuńDzisiaj zrobiłam pierwszy raz z serkiem homegenizowanym, od dawna robiłam podobne ale z naturalnym (Bieluch):
OdpowiedzUsuń1 bieluch (150 g)
1 jajko
3 łyżki mąki
Wymieszać składniki. Kłaść na wrzącą osoloną wodę małą łyżeczką. Gotować, aż do wypłynięcia kluseczek. Podawać np. z cukrem i odrobiną masła.
Stanowczo za dużo mąki w tym przepisie i kluski wychodzą zbyt twarde.proponuje polowe czyli szklanke lub maks.poltorej.poza tym faktycznie szybko się je robi.
OdpowiedzUsuńW tym przepisie użyłam dokładnie tyle mąki i kluski miały idealną konsystencję. Wszystko zależy od gęstości serka, no i oczywiście upodobań. Ja nie lubię jak kluski rozgotowują się na ciapę
UsuńA Pani jakiego serka używa?
UsuńNie mam jednego ulubionego, kupuję różnych firm, najczęściej w promocji.
Usuń