Mix sałat z pieczenią i pomarańczą
Po prostu sałatka, jedna z wielu, taka, którą robię na szybko ze składników znalezionych w lodówce. Paradoksalnie, im większy w niej panuje "przeciąg", tym ciekawsze powstają połączenia smaków :)
Składniki:
90 g
mieszanki sałat Bolero mix – w jej skład wchodzą: endywia, sałata fryzyjska i
buraczek
1 nieduża
pomarańcza
2
półcentymetrowe plastry pieczeni wieprzowej
łyżeczka
oliwy z oliwek
sól
pieprz
Wykonanie:
Sałatę
przełożyłam z opakowania do miseczki. Dołożyłam do niej pokrojone w słupki
mięso. Pomarańczę dokładnie wyszorowałam, okroiłam skórkę razem z białą błonką.
Z pomiędzy błonek powykrawałam cząsteczki miąższu, przekroiłam je na pół i
dołożyłam do sałaty. Składniki sałatki wymieszałam, przełożyłam na głęboki
talerz. Z resztek pomarańczy wycisnęłam sok, dolałam do niego łyżeczkę oliwy,
doprawiłam do smaku solą i pieprzem, wymieszałam. Otrzymanym sosem polałam
sałatkę.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Przy komentarzu zostaw swoje imię, w odpowiedzi łatwiej będzie mi się do Ciebie zwracać :)
Podziel się fotką dania przygotowanego według mojego przepisu na adres e-mail edyta2204@gmail.com, a z przyjemnością zamieszczę ją w albumie na fb :)