TATAR ŚLEDZIOWY NA KRAKERSACH
Moja propozycja na nadchodzący karnawał. Smaczna, tak mi się wydaje, przekąska nie tylko dla miłośników śledzi. Napisałam tak, ponieważ mój nie lubiący śledzi mąż zjadł wszystko zanim wygramoliłam się z kuchni i stwierdził, że kolacja była niezła. Nie zdążyłam skosztować :/
25 dag filetów śledziowych w oleju typu Matias
2 cebule
kilka marynowanych grzybów leśnych (lub pieczarek)
2-3 konserwowe ogórki
kilka kawałków czerwonej marynowanej papryki
kilka liści sałaty masłowej
2 łyżki majonezu
ewentualnie troszkę kwaśnej śmietany
opakowanie dobrych krakersów (ja dałam Lajkonika)
Sałatę opłukałam, dobrze osuszyłam. Cebulę obrałam z
wierzchnich łusek.Filety śledziowe drobniutko posiekałam. Tak samo drobno
posiekałam grzyby, ogórki, paprykę i cebulę. Wymieszałam. Dodałam majonez - ewentualnie można dodać odrobinę
śmietany w takiej ilości, aby tatar pozostał gęsty, a składniki tylko się
połączyły. Ponownie wymieszałam. Na krakersach ułożyłam kopczyki tatara.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Przy komentarzu zostaw swoje imię, w odpowiedzi łatwiej będzie mi się do Ciebie zwracać :)
Podziel się fotką dania przygotowanego według mojego przepisu na adres e-mail edyta2204@gmail.com, a z przyjemnością zamieszczę ją w albumie na fb :)