sobota, 5 stycznia 2013

BANAN POD PUCHOWĄ KOŁDERKĄ


Szybki, smaczny i zdrowy deserek dla dzieci i dorosłych. Moja córka uwielbiała go kiedy była dzieckiem i uwielbia nadal, chociaż jest już dorosła :)


Banan pod puchową kołderką


1 dojrzały banan
4 łyżki mielonego sera twarogowego – im gęściejszy, tym lepszy
1 łyżka jasnego miodu – u mnie kremowy lipowo-rzepakowy
kilka miękkich rodzynek

gotowy sos czekoladowy


Twaróg utarłam w miseczce z miodem na puszysta masę. Banana dokładnie umyłam, odcięłam końcówkę od strony kwiatu i przecięłam wzdłuż na dwie równe części. Ułożyłam owoc na talerzyku, równomiernie przykryłam utartym twarogiem, na wierzchu rozłożyłam rodzynki. Równie dobrze pasują do tego posiekane orzechy włoskie. Po wierzchu polałam gotowym sosem czekoladowym. Deser jemy łyżeczką, nabierając na nią kawałek banana razem z twarożkiem.

4 komentarze:

  1. Odpowiedzi
    1. Metoda na wciśnięcie niejadkowi odrobiny twarogu :)

      Usuń
  2. Taki prosty, a jaki pyszny. Uwielbiam banany :)

    OdpowiedzUsuń

Przy komentarzu zostaw swoje imię, w odpowiedzi łatwiej będzie mi się do Ciebie zwracać :)

Podziel się fotką dania przygotowanego według mojego przepisu na adres e-mail edyta2204@gmail.com, a z przyjemnością zamieszczę ją w albumie na fb :)