tag:blogger.com,1999:blog-5133913623449529466.post8843782815128305212..comments2023-09-23T13:13:21.758+02:00Comments on Kuchenne zapiski Edyty: Peklowana szynka pieczona w papryce i majerankuEdyta H.http://www.blogger.com/profile/17884393658946821288noreply@blogger.comBlogger4125tag:blogger.com,1999:blog-5133913623449529466.post-50769544601758166492015-03-17T16:42:33.642+01:002015-03-17T16:42:33.642+01:00Siatka, albo sznurki sprawiają, że mięso ma bardzi...Siatka, albo sznurki sprawiają, że mięso ma bardziej zwarty kształt. Oczywiście można je upiec bez wiązania.Edyta H.https://www.blogger.com/profile/17884393658946821288noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5133913623449529466.post-6842551452913930762015-03-17T16:39:53.578+01:002015-03-17T16:39:53.578+01:00moje pytanie jest takie czy musze miec te sznurki?...moje pytanie jest takie czy musze miec te sznurki?? po co sa w ogole te sznurki?? czy nie moge upie szyneczki poprostu w rekawie??Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5133913623449529466.post-75496048490574414612015-03-09T17:48:29.262+01:002015-03-09T17:48:29.262+01:00Pani Kasiu, bardzo dziękuję za miłe słowa :)
W śro...Pani Kasiu, bardzo dziękuję za miłe słowa :)<br />W środku szynka jest względnie słona. Ja soli używam dość oszczędnie (rodzina zazwyczaj dosala moje potrawy), ale ta wędlinka była dla mnie zjadliwa. Wydaje mi się, że pokrojona w cienkie plasterki i zjedzona z chlebem i chrzanem, nie była bardziej słona niż sklepowa szynka.<br />Proponuję trzymać ją w zalewie najkrócej jak to możliwe, przed pieczeniem dobrze opłukać z zalewy, a po upieczeniu od razu wyjać z sosu.<br />Mam nadzieję, że się uda i bedzie smakować, pozdrawiam :)Edyta H.https://www.blogger.com/profile/17884393658946821288noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5133913623449529466.post-47307249017470611522015-03-09T17:22:42.518+01:002015-03-09T17:22:42.518+01:00Witam przypadkowo natrafiłam na Pani bloga i jest ...Witam przypadkowo natrafiłam na Pani bloga i jest bardzo fajny wszystko bardzo ładnie pokazane i dokładnie opisane,mam pytanie co do szyneczki czy w środku po upieczeniu nie jest za słona bo chcę ją zrobić na Wielkanoc.Pozdrawiam KasiaAnonymousnoreply@blogger.com